OM OSS

Ett småländskt familjeföretag i femte generation som sedan år 1995 drivs av bröderna Jonas och Mattias.

ÖVER 100 ÅRS ERFARENHET

Pettersson Verkstad AB är beläget i Komstad, 4 km utanför Sävsjö. En by med gamla anor, omtalad i skrift redan på 1300-talet. Under årens lopp har här funnits flera kvarnar, sågar och kvarnstenstillverkning. Än idag finns flera byggnader, med tillhörande maskiner, kvar.

År 1989 stod den nyuppförda smedjan klar. Byggd på gammalt vis och fullt utrustad med bland annat verktyg från Jan-Åke Petersson, far till bröderna Jonas och Mattias och tidigare ägare i familjeföretaget.

Pettersson Verkstad, också känt som Komstasmén, är ett småländskt familjeföretag i femte generation som sedan år 1995 drivs av bröderna Jonas och Mattias. Vi vänder oss till bygg- och verkstadsindustrin i främst södra Sverige och samarbetar med såväl rikstäckande som lokala entreprenörer. Idag har vi 20 st. anställda med lång erfarenhet och stor kompetens i våra lokaler i natursköna Komstad, 4 km utanför Sävsjö. 

Vår produktionsanläggning har hög kapacitet och klarar av tung och skrymmande hantering. Totalt 2000 m² yta uppdelat på kap-, svets- och målerihall med lyftkapacitet på 15 ton. Vi kan leverera figurskurna plåtar upp till 50 mm från vår CNC skärmaskin. Vårt nya moderna måleri våtlackar C1- C4 samt brandskydd R30- R90.


ETT SMÅLÄNDSKT FAMILJEFÖRETAG
SEDAN ÅR 1886
Historia

År 1886 startades en landsbygdssmedja i Komstad. Till en början tillverkades där bland annat redskap för lantbruk, däribland timmervagnar, spannmålsvagnar och balvagnar. Åren har gått och smedjan har utvecklats och moderniserat i takt med samhällets industrialisering. Känsligheten för kundernas önskemål och krav samt förmågan att möta deras krav, behov och önskemål är dock lika viktigt som när verksamheten startades för över 100 år sedan.